nedelja, 11. januar 2009

Gruzijska kulinarična izkušnja

Z Meeyo smo se že kar nekaj časa dogovarjali, da bi šli preizkusit novo gruzijsko restavracijo Zlato Runo v Ljubljani. V soboto nam je končno uspelo uskladit prenatrpane urnike in smo se podali na gurmansko pustolovščino v Zupančičevo jamo v Ljubljani.



Restavracija je skrita med stanovanjskimi bloki in zunanjost ne daje občutka, da se za vrati skriva pridih oddaljene dežele. Spustu po strmih stopnicah v kletne prostore in že imaš občutek, da si v 2500km oddaljeni Gruziji.



Dogodivščine, ki sta jih Meeya in U. doživela med potepanjem po tej deželi sem spremljal preko njenega bloga, tokrat pa smo se posvetili hrani.



Jedilni list je pregleden, vse jedi pa opremljene tudi s fotografijami. Težav z naročanjem nismo imeli, saj sta bila med nami kar dva poznavalca gruzijske hrane.



Za začetek mesna juha.



Hačapuri



hinkaliji - gruzijski žlikrofi (brez težav bi jih posvojil, saj so, za razliko od idrijskih, nadevani z mesnim nadevom)



malancani z orehi



kruh



gruzijski kebab



šašlik



pokušina sladic za zaključek

Če si torej zaželite kulinarične spremembe vsekakor priporočam obisk te eksotične restavracije v Ljubljani. Želodček (in tudi denarnica) vam bosta hvaležna. Kako je pa Meeya doživela to kulinarično izkušnjo, pa si preberite pri njej.

3 komentarji:

Unknown pravi ...

Spostovani, Matej,

Hvala za tople besede o nasi gostilni.

Vedno dobrodosli pri nas, v nasi "lepi dezeli", ki se imenuje Zlato Runo.
LP,
Zina

matejmm pravi ...

@Zina: Ja, res, prav lepo smo se imeli in imam občutek, da nismo bili zadnjič pri vas ;)

Roman Čretnik pravi ...

Pri Zlatem runu je super. Zdaj imajo tudi novo spletno stran: http://zlatoruno.si/