torek, 27. januar 2009

Mehiške tortilje

Ena izmed stvari, ki se mi je na potovanju po Mehiki bolj vtisnila v spomin, je njihova kulinarika. Za razliko od splošnega prepričanja, da je hrana v Mehiki pikantna, to v večini primerov ne drži. Je pa res, da ob hrani skoraj vedno ponudijo razne pikantne omake.

Ob vikendih, ko je več časa za kuhanje, obudim spomin na to zanimivo deželo tudi z mehiškimi tortiljami za katere sem recept rahlo priredil.



Sestavine (za 4 osebe)
- 40 dag mesa (piščanec, puran ali svinjina)
- 1-2 čebuli
- por
- 2 različni papriki
- olivno olje
- kisla smetana
- že pripravljene tortilje
- začimbe (sol, poper, timijan) med katerimi ne sme manjkati ščepec mehiškega čilija iz San Cristobala.



Priprava:
- v teflonski ponvi na olju popražiš čebulo
- dodaš na grižljaj velike koščke narezano meso in kmalu zatem še por
- ko je meso skoraj pripravljeno dodaš še papriko
- nekaj minut pred koncem kuhanja preliješ s kislo smetano
- dobro premešaš in postrežeš s pogretimi tortilijami

Pa dober tek...

4 komentarji:

Anonimni pravi ...

Od Gorenjca recept za hrano se začne z "Od soseda si sposodi sol ...", tvoj pa "Pripravi fotkič in očisti leče" :)

Lepo izgleda, verjamem, da tudi okusno. Pozdrav!

matejmm pravi ...

@mbastudent: He, he... Tako nekako izgleda kuhanje pri naši hiši ja, še dobro da se najde čas za take podvige samo ob vikendih.

Tanja pravi ...

Pa moreš to objavljat zdaj, ko sem lačna.. bom kar sliko pojedla.

matejmm pravi ...

@Tanja: Hmja, tudi meni bi zdaj pašala ena taka tortilja ;)