sreda, 11. junij 2008

Florida 15. dan

Key Biscane (18. marec 2008)
Bivanje na topli Floridi se je bližalo koncu. Zadnji dan, ki sva ga imela v celoti na voljo, sva izkoristila za izlet na Key Biscane. Ker sva že dobro spoznala kako funkcionira javni prevoz v Miamiju in okolici, sva to s pridom izkoristila in se do želene destinacije odpeljala kar z mestnim avtobusom. Na avtobusih sicer ne vidiš prav dosti turistov, saj se jih poslužujejo predvsem domačini, je pa tak prevoz precej cenejši, poleg tega pa bolje spoznaš način življenja domačinov.


Spomenik žrtvam vojne v Iraku na Miami Beach.


Središče Miamija, kjer sva prestopila na drug avtobus.


Pogled proti poslovni četrti iz mostu proti Key Biscane.


Key Biscane.


Svetilnik, ki so ga zgradili, ko je eden izmed tornadov uničil njegovega predhodnika.


Še postanek v pristanišču v centru Miamija.


Sprehod skozi Bayside Marketplace.


"Skromna" večerja v restavraciji Bubba Gump...


Škampov je bilo za nekaj časa dovolj.


Povratek nazaj na Miami Beach in nočni sprehod po Ocean Drive.








Zadnja fotografija je iz našega hotela in je namenjena Aniti za katero sem izvedel, da obožuje eksotična dvigala. Vožnja z njim je bilo res pravo doživetje ;)

4 komentarji:

Anita pravi ...

Kje si pa ti izvedel?

Je pa res, tu notri gotovo ne bi pomolila niti konice nosu, če prav predvidevam je bilo tudi stopnišče temno? Jaz bi si verjetno poiskala kar drug hotel. ;)

Anita pravi ...

Ups, kje si pa TO izvedel?

matejmm pravi ...

@Anita: Ej, pojma nimam od kje sem izvedel, da obožuješ stara dvigala... Ampak glede na tvoj odgovor bo nekaj resnice na tem. No, sicer pa dvigalo je bilo res staro, ampak naju je vedno pripeljalo do najinega nadstropja. Sva se ga pa posluževala le v primerih, ko sva bila otovorjena s kovčki.

Anita pravi ...

Ja, ja.. je kr res.
Imam fobijo na star(ejš)a dvigala, temne hodnike in hotelske wc-je. Amapk tega ne bi preveč oglaševala, da kdo ne izkoristi te informacije. ;)

Lahko pa povem, da imam kar težavo izbrat apartma za dopust.