četrtek, 3. julij 2008

Florida 17. dan

New York (20. marec 2008)
Sončno Florido in prijetne poletne temperature sva pustila daleč za sabo in se prepustila novim dogodivščinam mesta, ki nikoli ne spi. Najin drugi obisk v "velikem jabolku", moj pa celo tretji in nekako imam občutek, da ne zadnji.


Zjutraj sva na lastni koži preverila, kako se domačini dnevno prevažajo iz primestja na delo v center mesta in po zaključku službe nazaj domov. Za ogrevanje 5 minut hoda do najbljižje avtobusne postaje in nato čakanje na avtobus. 15 minut vožnje z avtobusom, ki mu sledi skoraj enourna vožnja s podzemno železnico do Manhattna. Zadnjih 10 minut hoje po natrpanih ulicah do poslovne stavbe na 42. ulici mine v trenutku. Skupaj dobra ura in pol! Pravi šok za nekoga, ki od zavetja tople postelje do pisarne porabi slabih 10 minut.


Ker to ni bil najin prvi obisk v mestu, nisva bila obremenjena z ogledom tipičnih znamenitosti, a nekaj sva si jih vseeno ogledala. Grand central station.


Chrylsler building.


Vedno zanimivi Times Square.


M&M's store


In še enkrat Times Square in edinstven mestni vrvež, ki ga lahko doživiš le v velemestu, kot je New York.


Pot po ulicah naju je vodila proti Maddison Square Gardnu, kjer sva prevzela vstopnice za NBA tekmo naslednji dan.


Glede na to, da je ravno za vogalom prava meka za fotografe (BH Photo Video Super Store) sem seveda nekaj uric preživel tudi tukaj.


Flatron building.


In za konec dneva še pogled proti Empire State Budilding.

Ni komentarjev: