sreda, 12. marec 2008

Roadtrip

Kot ste verjetno ze sami opazili v Ameriki le ni tako enostavno najti postenega dostopa do interneta. Vsi hoteli oglasujejo "high speed internet" vendar to velja le za tiste, ki imajo s sabo svoj prenosnik. To je tudi glavni razlog, da se toliko casa nisva javila. V hotelu v Orlandu imava v sobi celo racunalnik z dostopom do interneta, a je ta tako zasciten, da vseeno ne morem naloziti nobene fotke in mi ne pusti priklopit fotoaparata ali citalca kartic :(

Po zadnjem javljanju iz Miamija, sva se odpravilan do rent-a-car agencije, kjer sva si za en teden sposodila avto. Dobila sva crnega Nissana (ne vem kateri model) z avtomatskim menjalnikom in 2000 kubicnim motorjem. Zaenkrat nama kar dobro sluzi in sva z njim naredila ze krepko preko 700 milj. Sposodila sva si tudi GPS, kar se je izkazalo za odlicno potezo in nama precej olajsa iskanje hotelov, atrakcij...

Takoj, ko sva prevzela avto (petek,7. marec), sva se odpravila na jug, proti Key West-u, ki velja za najbolj juzno tocko kontinentalne severne amerike. Prijetno mesto na majhnem otoku, naju je pozitivno presenetilo. Zelo zanimiva je tudi sama pot do Key Westa (160 milj od Miamija), ki poteka po cesti polni slikovitih mostov. Ce sta v Tolminu najbolj pogosta priimka Rutar in Leban, potem sta to na Key Westu, Harley in Davidson. Tukaj se namrec zacne znamenita cesta US-1 (ki poteka od juga proti severu) in verjetno prav to privablja motoriste od vsepovsod. Tudi sobotno dopoldne (8. marec) sva prezivela se na Key Westu, popoldne pa sva se odpravila nazaj proti severu. Prenocisce sva si poiskala v hotelu malo pred Everglades NP.

v nedeljo (9. marec) sva cel dan prezivela v nacionalnem parku Everglades, kjer sva si seveda ogledala tudi najbolj znamenite prebivalce parka - aligatorje. Tudi sobotno dopoldne (10. marec) sva izkoristila za nekaj ogledov parka (severni del parka in voznja z air-boatom po mocvirju), zvecer pa sva se odpravila na 5 urno voznjo proti Orlandu, kamor sva prispela v vecernih urah.

Prenocisce v hotelih si poisceva sproti, pri iskanju si pomagava z Lonely Planetom, ali promocijskimi letaki, ki so na voljo v vsaki restavraciji, hotelu, crpalki... Cene hotelov so zelo zanimive in jih sploh ne razumeva. Trenutno imava v Orlandu hotel ki je med boljsimi (racunalnik v sobi) in je tudi najcenejsi dosedaj. Le kdo bi jih razumel.

Kot ste ze prebrali sva vceraj izkoristila priloznost in si v zivo ogledala izstrelitev space shuttla Endavour. Enkratno dozivetje, a za naju kar precej naporno. Izstrelitev je bila namrec ob 2.28 ponoci po lokalnem casu. Na mesto ogleda sva po priporocilih, ki sva jih prebrala na internetu, sla ze nakj ur prej, kar se je izkazalo za pametno odlocitev. Zvecer, ali bolje ze zjutraj, sva bila kar posteno utrujena - a se je izplacalo in ni nama zal. Poleg tega je do mesta, kjer sva si ogledala izstrelitev, slaba ura voznje iz najinega hotela v Orlandu.

Danasnji dan sva izkoristila za najbolj "popoularno" aktivnost v Orlandu - obisk zabaviscnega parka. Ne, nisva sla v Disneyland, ampak v Universal Studios in Adventure Island, ki spadata v isti "resort". Predvsem me je presenetilo to, da skoraj nikjer nisva na nobeno atrakcijo cakala vec kot 20 minut in sva si oba parka lahko kar podrobno ogledala. Dopoldne sva skupaj prezivela na bolj "easy" atrakcijah, popoldne pa sem si dal duska na nekaj norih "rollercoasterjih". L. me je potrpezljivo cakala spodaj ;)

Jutri se zjutraj odpravljava proti Kennedy Space Centru...

ps: Vem, da ta blog brez fotk ni cisto nic vec v mojem stilu, ampak na zalost drugace ne gre :( Se oddolzim, ko se vrneva.

4 komentarji:

Anonimni pravi ...

Ja, res niso v tvojem stilu tile posti ... boš že nadoknadil :-)) Uživajta še naprej!

Tine pravi ...

Res ni v tvojem stilu ampak tud brez fotk je zanimiv post.Lepe dogodivscine. Kar oglasta se se kaj ko bo cajt.LP

Anonimni pravi ...

No, kje se nahajata? Hočemo novice! :-)

Tine pravi ...

Matej, si dobil mail? Mejta se pa oglasta se kej...

LP