ponedeljek, 1. oktober 2007

Varnost v prometu

Tema o kateri je bilo že toliko napisanega. Pojmi, kot so: prehitra vožnja, alkohol, varnostni pas, previdnost, vožnja z mobilnim telefonom, (ne)upoštevanje signalizacije... so nam vsem dobro poznani in o tem bi težko še kaj novega povedali. Pa naj vseeno poskusim. S tem prispevkom bi rad tudi nekaj koristnega prispeval za povečanje varnosti na naših cestah.

Ste se že kdaj vprašali kakšen vpliv imajo na varno vožnjo moteči dejavniki v okolju. Mislim, da kar velik, saj odvračajo pozornost voznika iz ceste in nesreča je (pre)hitro tu. V tej rubriki bi rad sproti opozarjal na nevarnosti, ki prežijo na nič hudega sluteče voznike. Predlagam, da gradivo dobro preučite na mojem blogu, med vožnjo mimo njih, pa pozornost posvetite prometu ;) Srečno vožnjo!

jumbo_001

jumbo_002

jumbo_003

jumbo_004

jumbo_005

PS: Moški del bralcev se bo verjetno strinjal, da bi bilo za večjo varnost take dejavnike najbolje odstraniti iz bližine cest.

2 komentarja:

Tamala pravi ...

Ampak je res moteče.
Največkrat se to opazi, ko moški del kar noče speljat, ko se prižge zelena luč, ker so preveč zaposleni s strokovnim preučevanjem jumbo plakata s takšno vsebino. :)

matejmm pravi ...

@Tamala: No, me prav veseli, da je še kdo opazil ta "moteč" dejavnik v prometu ;)